Archiv článků

Jednoduchý domácí test pH našeho organismu

28.01.2012 14:57
  Testování pH z moči Testování pH se provádí pomocí lakmusových papírků. Je to rychlý, snadný, poměrně přesný, časově a finančně nenáročný způsob jak zjistit zda se naše tělo nachází v překyseleném či zásaditém stavu. Lakmusové papírky lze zakoupit v lékárnách či...

Terapie vnitřního dítěte

22.01.2012 19:34
  „Tak, jak s námi zacházeli, když jsme byli malí, zacházíme sami se sebou, když jsme velcí.“ Nejenže tento prostý poznatek objasňuje příčinu většiny úzkostí a depresí, ale skrývá v sobě i klíče k jejich terapii. Proměny bolesti Pokud s námi zacházeli v dětství nevlídně,...

Energie živých potravin II

02.08.2011 10:23
Už před mnoha tisíci lety upozorňovali duchovní Mistři, že pro dosažení harmonie s vesmírnými zákony je třeba přidat k modlitbám, meditacím a duchovním tělesným cvičením také respekt k energiím, které se do organismu dostávají stravou. Však to denně můžeme pozorovat i my sami na sobě: po určitých...

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny v naší stravě II

06.03.2010 20:02
V dalším povídání o zásadotvorných a kyselinotvorných potravinách jsem se rozhodl podívat se na toto téma podrobněji. Nejprve bych rád uvedl, o kterých všech faktorech se mluví či píše ve spojitosti s překyselením organismu. U potravin se pak pokusím vysvětlit, jaký mechanismus se zde...

Energie živých potravin

21.02.2010 11:20
Živé, syrové potraviny oplývají vysokou životní silou či energií. Životní síla, také známá v Indii jako prána nebo v Číně jako chi, je nejjednodušší a základní výživnou látkou, kterou naše tělo potřebuje k životu. Mezi substance, které zvyšují naši životní sílu patří kyslík, sluneční záření a...

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny v naší stravě I

20.02.2010 19:50
Možná, že mnozí z nás slova z názvu článku v tomto spojení čtou nebo slyší poprvé. V tom případě nás bude nejspíš zajímat proč je dobré vědět, které potraviny naše tělo okyselují, a které naopak zvyšují jeho zásaditost a jaký je optimální stav.  Začneme odpovědí na...

Pravidla kombinování potravin

23.11.2009 00:20
Kombinace kyselá potravina-škrob a kombinace protein-sacharid První dvě pravidla jsou nejvíce důležitá ze všech a proto by měla být dokonale pochopena a dodržována neustále.  Nikdy nejezte sacharidy společně s kyselými potravinami Nikdy nejezte koncentrovaný protein ...

Základ systému kombinování potravin

23.11.2009 00:17
Systém kombinování potravin jako celek je jednoduchý a snadný k pochopení. Vychází z fyziologie trávení potravy. Kombinování potravin je založeno na objevu, že určitá kombinace potravin může být strávena snadněji než jiná. Výživa našeho organismu závisí na několika faktorech, na tom co...

Proces trávení

23.11.2009 00:15
Rychlost trávení závisí na okolnostech a jednotlivci. Nicméně obecně lze říci, že syrové ovoce prochází žaludkem velice rychle, syrová zelenina s nízkých obsahem proteinu a zelenina s nízkým obsahem škrobu odchází ze žaludku také velice rychle a to téměř nezměněna. Zelenina obsahující...

Živé potraviny

30.09.2009 21:00
Řadíme mezi ně veškerou syrovou zeleninu a ovoce, syrové ořechy a semínka a dále pak klíčky (z luštěnin například naklíčená mungo fazole nebo čočka, z obilovin pšenice, pohanka a další). V živých potravinách jsou zachovány veškeré účinné látky. U jakkoliv zpracovaných potravin jsou již tyto...